Vaša korpa je prazna.

Učlanite se u

7 stvari za koje nijeste znali da možete očistiti peglom na paru

  1. Očistite masne površine
  2. Očistite sve radne površine
  3. Osvježite tekstilne predmete
  4. Uklonite naslage prašine iz kuhinje ili kupatila
  5. Ubrzajte razleđivanje frižidera
  6. Očistite zavjesu i stakla od kabine za tuširanje
  7. Očistite ogledala i prozore

1. Uklonite masnoću

Uz pomoć pegle na paru možete brzo i jednostavno očistiti tvrdokornu masnoću u Vašoj rerni. Usmjerite je direktno na unutrašnjost rerne i gledajte kako se lijepljiva mast topi. Na kraju je jednostavno prebrišite krpom ili sunđerom.

2. Očistite sve radne površine

Otkrivamo Vam da je pegla na paru takođe veoma efikasna za detaljno čišćenje Vaše kuhinje i kupatila. Vruća para pomaže pri ubijanju bakterija i mikroba i može se koristiti za sanitaciju svih radnih površina, bez korištenja skupih hemikalija.

3. Osvježavanje tekstilnih predmeta

Jednostavan način da osvježite svoje zavjeste, posteljinu ili navlake za namještaj bez hemijskog čišćenja je parno čišćenje. Ne samo da ćete dezinfikovati tekstil, već ćete učiniti da msterijal izgleda kao nov.

4. Uklonite naslage prašine iz kuhinje ili kupatila

Ko bi rekao da bi pegla na paru mogla riješiti sve probleme prljavštine? Uprkos tome što je poznato da se teško čisti, prljavština koja se nakuplja između pločica u kupatilu ili kuhinji nije otporna na vruću paru. Samo usmjerite mlaz pare prema prljavom dijelu pločica i posmatrajte kako se prljavština i prašina razlažu.

5. Ubrzajte razleđivanje frižidera

Ako želite da ubrzate godišnje odmrzavanje i čišćenje zamrzivača, pegla na paru je Vaše rješenje. S obzirom da se radi o eletričnom aparatu, obratite pažnju da ne dođe do direktnog kontakta sa vodom prilikom odmrzavanja.

6. Očistite zavjesu i stakla od kabine za tuširanje

Vlaga u Vašem kupatilu, posebno u tuš kabini, izaziva mnogo naslaga i buđi. Ono što može biti iznenađenje je da se prljavština iz Vaših zavjesa za tuš može brzo ukloniti sa parom dok je istovremeno dezinfikujete.

7. Očistite ogledala i prozore

Tražite najbolju metodu za brisanje Vaših ogledala i prozora? Uzmite svoju peglu na pari i posmatrajte kako prašina i prljavština nestaju.