Vaša korpa je prazna.

Učlanite se u

Politika privatnosti

Vaša privatnost

Naša politika privatnosti ukratko:

  • Nikada i ni na koji način nećemo zloupotrijebiti Vaše privatne informacije.
  • Nećemo predati Vaše podatke za kontakt trećim licima, sem ukoliko se to od nas bude zahtijevalo zakonom.
  • Nećemo Vam nikada slati e-mailove za koje se nijeste samovoljno prijavili, sem u slučaju veoma važnih obavještenja o promenama.
  • Pobrinućemo se da se uvijek možete brzo i jednostavno odjaviti u slučaju da više ne želite da primate e-mailove sa našeg sajta.

Naša politika privatnosti detaljnije

Politika privatnosti Studio Moderna d.o.o.

Zaštita privatnosti ličnih podataka korisnika sajtova naših proizvoda je od najvećeg značaja za našu kompaniju. Sve aktivnosti na internetu koje su povezane sa Studio Modernom su usklađene sa zakonima Evropske unije (Direktiva EU 95/46/EC, 2002/58/EC and Treaty Conventions (Ugovorne konvencije) ETS 108, ETS 181, ETS 185, ETS 189), kao i zakonima koji važe u svakoj od država istočne i centralne Evrope. Ova politika privatnosti reguliše postupanje sa informacijama koje od Vas prikupljamo kada posjetite ovaj web sajt.

Sakupljanje i korišćenje podataka o ličnosti

Podacima o ličnosti smatraju se oni podaci koji otkrivaju Vaš identitet, npr. Vaše ime i prezime, adresu ili e-mail. Studio Moderna ne prikuplja podatke o ličnosti bez Vaše dozvole tj. ukoliko Vi nijeste voljni da nam ih date, npr. kada poručujete proizvod ili se prijavljujete za newsletter.

Upotreba i tajnost ličnih podataka

Studio Moderna će Vaše lične podatke koristiti isključivo u svrhe tehničke administracije web sajta, kako bi Vam dala pristup posebnim informacijama ili za komunikaciju sa Vama. Studio Moderna neće prodati podatke koje poseduje trećim licima, niti na tržištu. Zaposleni u Studio Moderni su obavezni da poštuju povjerljivost Vaših podataka i vezani su ugovorom o povjerljivosti podataka (Confidential disclosure agreement - CDA).

Sloboda izbora

Vi određujete koje informacije o sebi ćete nam dati. U svakom slučaju, ukoliko izaberete da nam ne dajete nikakve informacije o sebi, budite svjesni da to može značiti da će Vam pristup nekim dijelovima sajta biti uskraćen. Korisnici koji odluče da se odjave od newsletter-a, to mogu učiniti tako što će poslati kliknuti na link za odjavu u e-mailu koji prime. Ukoliko se neka od Vaših ličnih informacija promijeni (npr. poštanski broj, adresa, broj fiksnog ili mobilnog telefona), molimo Vas da nastale izmjene unesete i na našoj stranici.

Automatski zabilježene informacije (one koje nijesu lični podaci)

Kada pristupite web sajtu Studio Moderne, opšte informacije, koje se ne smatraju ličnim (internet browser, broj posjeta, prosječno vrijeme koje provodite na sajtu, stranice koje otvarate) se automatski bilježe (taj proces nema veze sa registracijom na sajtu). Ove informacije se upotrebljavaju kako bismo održavali sajt, poboljšavali njegov sadržaj i funkcionalnost. Vaši podaci se ne razmatraju detaljno, niti ustupaju trećim licima.

Cookies

'Cookies' su zapravo mali fajlovi koje privremeno čuva Vaš hard disk, a koji omogućuju našem sajtu da prepozna Vaš računar kada slijedeći put posjetite neki od Studio Moderna sajtova. Studio Moderna ove fajlove koristi isključivo za sakupljanje informacija koje se tiču posjećivanja i korišćenja našeg web sajta.

Analitika

Možemo koristiti usluge trećih strana i prikupljati dolje navedene podatke kako bismo poboljšali performanse naših web stranica i usluga te sprovodili važne analize korisnika i aplikacija naših prodavnica i web stranica.

Google Analytics je usluga web analitike koju nudi kompanija Google (tj. Google Ireland Ltd. ili Google LLC) koja prati i prikazuje podatke o prometu na web stranicama i prodaji iz Studio Moderna online trgovina. Ti se podaci koriste za mjerenje odgovora kupaca (publike) i poboljšanje usluga koje Studio Moderna nudi svojim kupcima i korisnicima na mreži i izvan nje. Mjerenje postavki koje naši kupci koriste i koliko često ih koriste pomaže Studio Moderna kompaniji razumjeti što je važno za naše kupce, stvarati personalizovano iskustvo i voditi poslovne odluke. Google koristi prikupljene podatke za praćenje i nadzor korištenja naših usluga (web stranica). Ti se podaci dijele s drugim Google uslugama. Google može koristiti prikupljene podatke kako bi kontekstualizovao i personalizovao oglase vlastite oglašivačke mreže. Kao postavku Google Analyticsa, Studio Moderna će takođe omogućiti Google Signale, koji će povezati informacije o posjeti koje prikuplja s web mjesta Studio Moderne s Googleovim informacijama iz računa korisnika prijavljenih u Google računima koji su dali pristanak na ovu povezanost u svrhu personalizacije oglasa. Ove Google informacije mogu uključivati vašu lokaciju, istoriju pretraživanja, istoriju YouTube-a i podatke s web mjesta koja sarađuju s Googleom - koriste se za pružanje agregovanih i anonimnih uvida u ponašanja korisnika na različitim uređajima. Na temelju provedene web analitike, Studio Moderna može koristiti prikupljene lične podatke u svrhu "Remarketinga i plasiranja reklama na ciljana ponašanja korisnika". Možete se odjaviti od prikazivanja vaše aktivnosti na usluzi Google Analytics instaliranjem dodatka za odjavu od Google Analyticsa u pretraživaču. Dodatak sprečava da Google Analytics JavaScript (ga.js, analytics.js i dc.js) dijeli informacije s Google Analytics-om o aktivnostima posjeta. Za više informacija o praksama privatnosti kompanije Google, posjetite web stranicu Google Privacy & Terms

U tu svrhu možemo prikupljati i obrađivati sljedeće osobne podatke:

  • ID kolačića
  • Vaša IP adresa
  • Jedinstveni identifikator (User ID, koji generiše alat Google Analytics)

Korišćenje Google Analytics usluge i obrada gore navedenih informacija podložni su vašem pristanku na postavljanje/sakupljanje analitičkih kolačića. Ako niste dali ovaj pristanak, kolačići neće biti postavljeni/sakupljeni i Studio Moderna neće koristiti Google Analytics usluge na vašim ličnim podacima. Ovi lični podaci se obrađuju samo dok imamo vaš pristanak ili dok kolačići ne isteknu.

Remarketing i ciljano oglašavanje

Studio Moderna koristi alate poput Google Analytics, Google Ads, Meta Conversions API i/ili Meta Pixel u svrhu remarketinga i ciljanog oglašavanja. Web stranice Studio Moderne mogu prikupljati informacije o ponašanju korisnika ili kupaca i pružati relevantni sponzorisani sadržaj o proizvodima ili uslugama Studio Moderne. Na primjer, Studio Moderna može koristiti informacije o vašim kupovinama i interakcijama na web stranicama Studio Moderne za odabir sadržaja koji odgovara vašim interesima. Studio Moderna može podijeliti ove informacije i identifikatora kupca, poput šifrovane e-adrese ili podataka o uređaju, s trećim stranama poput Meta i Google-a. Ovo je u svrhu prikazivanja relevantnih oglasa na web stranicama i aplikacijama trećih strana. Takođe, možemo povezati ove informacije s različitim uređajima koje koristite, i obrađivati informacije o oglasima (na primjer, ako ste kliknuli na oglas, a zatim napravili kupovinu). To je za mjerenje učinkovitosti oglasa.

Obrada je relevantna samo za pojedince koji su dali suglasnost za postavljanje analitičkih i marketinških kolačića prilikom posjeta web stranicama Studio Moderne.

Meta Pixel

Studio Moderna može koristiti Meta Pixel za prikaz raznih oglasa koje smatra relevantnima, na temelju prikupljenih podataka. U tu svrhu Studio Moderna dijeli određene interakcije koje ste imali s nama s Metom. To je neophodno kako bi se osiguralo da je sadržaj oglasa prilagođen vama. Vaši podaci koje proslijeđujemo Meti takođe nam pomažu u praćenju i analizi učinkovitosti naših marketinških aktivnosti. Na kraju, oglase optimizujemo na temelju ovih podataka kako bismo osigurali visoku učinkovitost.

Studio Moderna i Meta smatraju se zajedničkim kontrolorima ako je ova tehnologija aktivirana. Stoga Studio Moderna i Meta uspostavljaju sporazum o zajedničkoj kontroli. Ako imate bilo kakvih pitanja i želite zatražiti pristup podacima obrađenim ovom uslugom, obratite se Meta-i koja će odgovoriti na vaš zahtjev.

Meta Conversions API

Meta Conversions API poslovni alat pomaže Studio Moderni da pruži personalizovano iskustvo oglašavanja svojim kupcima i publici, uz održavanje zaštite podataka.

Da bi postigla ovaj cilj, Studio Moderna šalje određene web događaje (kontakt informacije, koje su obilježene prije slanja ka Meta-i ) sa svojih servera, direktno ka Meta. Cio proces se postiže bez oslanjanja na alate zasnovane na pregledaču, uključujući kolačiće.

Google oglasi

Studio Moderna može koristiti Google oglase da vam prikaže ciljano i personalizovano oglašavanje na Google-u i Google mreži oglasa. Kako bi postigli što relevantniji sadržaj oglasa koji vam se prikazuje, dijelimo neke vaše interakcije sa nama sa Google oglasima.

Pored optimizacije naših marketinških kampanja (uvjeravajući se da Studio Moderna prikazuje relevantne oglase relevantnih proizvoda ili usluga pojedincima koji su najvjerovatnije zainteresovani za njih), ovo takođe pruža uvid u to kako možemo poboljšati naše oglašavanje.

Google Conversion Linker

Studio Moderna može koristiti Google Conversion Linker kako bi mogla da pripisuje vašu interakciju sa Studio Modernom (i njenim web sajtovima) marketinškom kliku putem Google oglasa tokom dužeg vremenskog perioda, skladištenjem informacija o prvim stranačkim kolačićima umjesto kolačića treće strane. To omogućava Studio Moderni da bolje optimizuje naše marketinške kampanje. Zahvaljujući našem načinu upravljanja kampanjama, dobićete relevantnije oglase kao rezultat. Nijedan lični podatak nije obrađen u ovu svrhu.

Za gore navedene svrhe, možemo obraditi sledeće lične podatke (ako nije drugačije definisano):

  • Vaša IP adresa
  • ID kolačića
  • Podaci o korišćenju / podaci događaja

Podaci o korišćenju odnose se na podatke koji se automatski prikupljaju na web sajtovima Studio Moderne, koji su generisani korišćenjem web sajtova ili od same infrastrukture web sajtova (na primer, trajanje posete stranici).

Prihvatanjem analitičkih i marketinških kolačića, takođe ste se složili / dali saglasnost da koristimo lične podatke prikupljene putem relevantnih kolačića u svrhu ponovnog ciljanja i ponašanja.

Obradićemo vaše lične podatke sve dok imamo vaš pristanak za postavljanje analitičkih i marketing kolačića na vaš uređaj.

Bezbjednost

Kompanija Studio Moderna preduzima sve mjere kako bi maksimalno osigurala Vaše lične podatke. Ti podaci su brižljivo osigurani od gubitka, uništavanja, izmjena/falsifikovanja, manipulacije i neovlašćenog pristupa ili upotrebe.

Maloljetna lica

Studio Moderna preporučuje svim roditeljima ili starateljima da djecu uče bezbjednom i odgovornom postupanju sa ličnim podacima na Internetu. Maloljetnici ne bi trebali da otkrivaju svoje lične podatke Studio Moderni bez prethodne dozvole roditelja ili staratelja. Studio Moderna svjesno nikada neće uzimati lične podatke od maloljetnika, niti ih na bilo koji drugi način koristiti, niti ih ustupiti trećim licima bez dozvole.

Linkovi drugih web sajtova

Ovaj pravilnik o privatnosti se odnosi na www.studio-moderna.com homepage, koji održava Studio Moderna, kao i na sve sajtove koji predstavljaju posebne ogranke ovog sajta na području centralne i istočne Evrope.Web stranice na našem homepage mogu sadržati linkove ka stranicama drugih provajdera, na koje se ovaj pravilnik ne odnosi. Kada napuštate web sajt Studio Moderna molimo Vas da vodite računa o politici privatnosti drugih provajdera na čijim sajtovima sakupljaju podatke o ličnosti i da pročitate njihov pravilnik o ovom pitanju.

Pravo na informaciju

Ukoliko imate ikakvih pitanja koje se tiču politike zaštite Vaše privatnosti ili toga kako se postupa sa Vašim privatnim podacima, molimo Vas da kontaktirate našeg predstavnika za politiku privatnosti putem e-mail adrese:

info@rovus.me

Po prijemu Vašeg zahtjeva, najbrže moguće ćemo Vas obavijestiti - pismenim putem i u skladu sa važećim zakonskim regulativama – koji od Vaših ličnih podataka su prikupljeni tokom Vaših posjeta web sajtovima Studio Moderne.

Obavještavanje o promjenama

Svaka novonastala promjena po pitanju privatnosti će biti navedena u ovom pravilniku, na početnoj stranici i svakom drugom mjestu koje smatramo odgovarajućim.

Posljednji update: April 2023.